Wednesday, December 28, 2011

dat viel dus mee?


Hier is ie van kortbij. Zelfs als hij (zij?) niet gevaarlijk is: Als dat over je gezicht wandelt heb je schoon ondergoed nodig.
Is overigens niet gevaarlijk of giftig, gewoon indrukwekkend mooi.
Voor zover ik kan ontdekken, een Eriophora Transmarina.

zaklamp

We hebben het kerstweekend bij familie in Brisbane doorgebracht. Traditiegetrouw goed van eten en drinken, maar nu zijn we weer veilig terug op ons eigen stekje.
Een van de redenen om 's-savonds een zaklamp mee te nemen is dat je ook op ooghoogte verrassingen kunt tegenkomen. Een zaklamp maakt de boel goed zichtbaar.
Hier loop je dus liever niet in het donker tegenaan. Een web van ruim een meter doorsnede en een vuistgrote spin. Nan, dit is er een voor jou.
Op de achtergrond: Val.

Friday, December 16, 2011

Kamerplanten ?



Nee hoor, gewoon tuinplanten. En de regen van de afgelopen dagen heeft ook onze planten goed gedaan. Een paar jaar geleden zijn we (Pam dus ..) begonnen met het verzamelen van stekken en scheuten . Die hebben we in potten en bakken van huis naar huis verhuisd, vooruitlopend op het bouwen op ons eigen plekje. Op die manier hebben we een flinke collectie bijzondere tuinplanten verzameld die stuk voor stuk een klein fortuintje waard zijn. Bijkomend voordeel: ze zijn al redelijk volwassen. We hebben afgelopen week eens grof geteld: als we de prijs in de tuincentra er naast leggen staat er nu toch voor een dikke $2000. Sjacheren blijft toch leuk.

Thursday, December 15, 2011

Wat is frezen?

Deze is voor Mieke:
Ik heb een bovenfrees bemachtigd en daar kun je dus mee frezen. Maar Mieke vroeg zich af wat frezen is.
Hier is een simpel voorbeeldje. Ik moest mijn speeltje toch uitproberen. Een frees maakt gleufjes en randjes in allerlei breedtes, dieptes en profielen, afhankelijk van het frees-bitje dat je in de machine stopt.




Een standaard voor de visitekaartjes van Pam.

Overigens is wel duidelijk dat de kogellagers van de frees vervangen moeten worden. Die gieren als een turbine en lopen heet. Ze zijn inmiddels in bestelling.

Friday, December 9, 2011

Twee dagen regen en.....

De crocus explosie na twee dagen regen. Maandag was er nog geen crocus te zien, de regen van dinsdag en woensdag bracht daar verandering in. Gewoon in het "wild" , het hele dorp is wit en roze.

Thursday, December 8, 2011

Mazzeltje

Jim en Wendy hebben besloten om hun hele hebben-en-houden te verkopen, een caravan aan te schaffen en te gaan rondtrekken door Australie. Jim is een "builder", zeg maar aannemer/bouwvakker en heeft nogal wat spulletjes in zijn schuur. Ik heb een prima bovenfrees kunnen bemachtigen met een kistje bits. Nieuwprijs voor de frees is zo'n $200, elk bitje rond de $20. Mijn tweedehands prijs: $20 alles bij mekaar.

Tuesday, December 6, 2011

Pelikaan

Ik had hem weer eens in mijn vingers: mijn vulpen.
Ik heb hem in Maastricht gekocht bij MEVRI, bijna 40 jaar geleden toen ik bij de Gemeente Geleen werkte.  Zo ongeveer elk belangrijk document in mijn leven is met deze pen ondertekend. De laatste keer was in Auckland, New Zealand: mijn eigen visum voor Australie. De geboorteakten van mijn kinderen, koop- en verkoopakten, hypotheken, belastingaangiften,  bezwaarschriften naar de Belastingdienst, arbeidscontracten en ontslagbrieven, de huwelijksakte van Maartje en Jan Andries en ook mijn eigen huwelijksakte twee jaar geleden zijn ondertekend in Royal Blue of Zwart uit een glazen potje Parker Quink.
Mijn Pelikaan verdient een bijzonder plekje. Vandaar het nieuwe logo van deze blog.

Lelies

Allemaal tegelijk in bloei. In de keuken, in het gangetje naar de slaapkamers en in de badkamer.