Thursday, May 31, 2012

Pasta de semola di grano duro

Het is in landelijk Queensland niet eenvoudig om altijd de juiste ingredienten te vinden.
Gewone bloem is geen probleem, zelfs "00" dat geschikt is om zelf pasta te draaien is nog wel te vinden. Maar echte pasta VRAAGT toch eigenlijk om "semolina" : redelijk grof gemalen Durum. Op z'n italiaans klinkt het nog veel beter: "Farina de semola di grano duro" .
Er blijkt in Australie nog een molen te bestaan die op industriele schaal semolina produceert. Probleem is dat ze in zakken van 20 en 50 kg leveren. Een beetje veel van het goede.
Een telefoontje naar de molenaar leert dat hij de semolina onderandere levert aan een Italiaans restaurant in Bundaberg. Mogelijk dat die me verder kan helpen. En ja hoor, "no problem mate, how much would you like?". 
Half om half semolina en 00 bloem, een beetje zout, een eitje, een eetlepel extra-virgin, en een klein beetje lauw water; 10 minuten kneden, een half uurtje rusten, en dan door de Imperia pasta-molen.



Dat is dus echte pasta! Eigen gedraaide tagiatelle. Lekkerrrrrrrrr.

5 comments:

Mieke said...

Nou Jan, kan ik komen eten, hier kun je mij wakker voor maken en ik kan zoiets iedere dag eten!

Groetjes en kusje van je zusje, ook voor Pam natuurlijk.

Jan said...

Logeerkamer is beschikbaar. Elk moment welkom !

Roy said...

Dan kom ik ook mee! Yummie!!

Karsten said...

Lekker he?
Maarre: 10min kneden? Gewoon een paar minuutjes in de keukenmachine, klaar!
Enne: voor gevulde pasta's a la ravioli een extra ei-geel of scheut melk erin, scheurt 't minder snel :-)

Bueno Appetito!

Frens said...

Wat is dat nou, geen nasi?