Saturday, May 7, 2011

een country cook-up

Vanavond bij Ken en MaryAnn op bezoek geweest. Ken is een meester in het koken/braden in wat hier een "dutch-oven" wordt genoemd: grote gietijzeren ketels met een platte deksel die buiten op de gloeiende kool wordt gezet en ook afgedekt met kool. Het is een kunst om de temperatuur goed te regelen en zo een varkensbout en twee kippen gaar te krijgen zonder te verbranden en uit te drogen.
Een flink vuur stoken, en met een schep de hete kool gebruiken om het vlees te braden. (de derde ketel zat vol piepers in alufolie)
We hebben gesmuld en daarna lekker rond het vuurtje nog een paar drankjes soldaat gemaakt.


2 comments:

Frens said...

Ben benieuwd hoe vaak hij stilletjes vloekt met zijn slippers aan (zo'n grote vent kan natuurlijk niet hardop piepen). Pitst best wel, zo'n kooltje.

Athy said...

Mmmm, klinkt héél erg aantrekkelijk. Groet, Athy