Thursday, May 26, 2011

Frietsje zoervleis

Het werd weer eens tijd voor een Limburgse hap.
Zuurvlees wordt traditioneel van paardevlees gemaakt, maar daar hou ik niet zo van, dus maak ik het altijd van rundvlees.
Dinsdag bij de slager een flinke (4 kg) "rump" bemachtigd. Deels tot biefstuk versneden, de rest tot runderpoulet. Rumpsteak is te vergelijken met "dikke lende" of op z'n plat gezegd "murgstuk". In mijn ogen (mond) de lekkerste biefstuk. En een HEEL lekker vlees voor zuurvlees.
Marineren in de azijn (ja hoor met jeneverbessen, een paar kruidnagels in een dikke ui geprikt en laurierblaadjes). Na aanbraden in rojaal roomboter,  stoven met Pijnenburg ontbijtkoek en "prima rinse appelstroop" van Canisius. Lek-vinger-lek-doum.
Frietjes, appelmoes en vette mayonaise natuurlijk.

3 comments:

Mieke said...

Hoe komen jullie aan Pijnenburg ontbijtkoek en de Canisius appelstroop!

Jan said...

Coen en Elfi meegebracht. Had ik besteld.

Frens said...

ziet er goed uit, stuur maar een portie op naar Mestreech!