Saturday, April 30, 2011

Fat Max

M'n gereedschap ligt normaal gesproken opgeborgen in de opbergkast in het washok. Een gereedschapkist met daarnaast allerlei losse dingen: dozen met schroeven en spijkers, de boormachine, zaag, en noem maar op. Een klusje opknappen ergens rond- of in het huis betekent dan ook altijd dat ik 27 x heen en weer loop om die dingen te pakken die ik nodig heb, en nog eens 15 x voor de dingen die ik vergeet.  O ja, de waterpas, die 12 mm boor die niet in de kist past en dus los in de kast ligt. Ik kreeg er letterlijk het heen-en-weer van. Nog maar te zwijgen van opruimen.
Dat probleem zou nu opgelost moeten zijn.
Een van de werkers van Halley Homes die ons huis afgebouwd heeft had een "Stanley Fat Max 4 in 1 Worksattion". Dat ding is ideaal, maar in Australie niet te koop. Via Amazon in de US heb ik er een kunnen bestellen en het hele gevaarte per koerier versturen koste maar $40.
Alles past erin en ik rol m'n Fat Max waar ik hem hebben wil, openklappen....en alles ligt voor het grijpen.

Wednesday, April 27, 2011

Vertalen

Vandaag zei iemand tegen me: "Keep your brollie handy mate" . Heeft toch wel even moeite gekost om uit te vinden wat hij bedoelde.

Saturday, April 23, 2011

Happy Easter everybody

De finishing touch

Pootjes en plank onder het werkblad een likje verf, een opstaand randje aan de achterkant, verlichting, de snijplank. Koelkist met koud bier, magnetron.  Ik denk dat het zo wel goed is.


Het werkt in ieder geval uitstekend: steak, kippepootjes, worstjes; maar ook roerbakken in de wok: Yum yum.
Bel wel even van tevoren als je mee wil eten.

Thursday, April 21, 2011

Jurasic garden



Ja hoor, hij is er nog steeds.
Van tijd tot tijd wandelt hij (zij?) door de tuin, en vandaag ontdekte ik wie die kuiltjes in de voortuin veroorzaakt. Hij graaft naar lekkere hapjes. Ik moet hem een klein harkje aanschaffen.


Monday, April 18, 2011

Tweeling



Natuurlijk zorgt moeders ervoor dat de kids er piekfijn opstaan voor de Mount Perry show.


Sunday, April 17, 2011

Mount Perry show

Gisteren was een van de "big days" in Mount Perry. De Mount Perry show. Veel dorpen en steden organiseren een dergelijke dag, een beetje te vergelijken met de Kermis. De nadruk ligt echter op het "country life" : keuring van stieren, demonstraties van het vangen van jonge stieren met honden en paarden, paardenspringen voor alle leeftijdscategorieen, kookwedstrijden, de mooiste en grootste sinaasappels en komkommers. Maar ook een carousel voor de kids en allerlei kraampjes met lekkers.
En natuurlijk: houthakken (woodchop) en bier.
Al met al een volle dag plezier en ik moet bekennen: een kleine kater.

Maar vorige week heb ik eerst het project "barbeque" afgerond.
De werkbladen links en rechts in hardhout (merbau), hetzelfde hout als de vloer van de veranda, en de zijbrander losgeschroefd van de bbq en netjes verzonken ingebouwd in het rechter werkblad.
Ik ben zelf best tevreden met het resultaat.

Sunday, April 10, 2011

Te veel vrije tijd?

De boog kan niet altijd gespannen staan en het weer is er niet altijd naar om in de tuin te werken.
Knopen in touw hebben me altijd gefascineerd. Tijd dus om daar ook eens wat aandacht aan te besteden.
Moeilijk zat om precies uit te vogelen hoe een bowline of een lanyard knot in mekaar steken, maar het begin is er.

Van l.naar r.
Monkey fist en Hangman's noose
cobraweave aan de schaar
Celtic button
Bowline
Double Eight
Lanyard knot
Single eight
Monkey fist

Saturday, April 2, 2011

Actief ?

Deze blog is maar weer eens het slachtoffer van grove verwaarlozing. Niks nieuws, niks spannends, geen roddel.
Natuurlijk ben ik zelf gewoon de oorzaak, te lui om even wat te schrijven. Maar een beetje excuus is er wel te bedenken. We zijn nogal druk geweest. Drie weekends met visite. En dat betekent dus logees. Men woont hier niet "om de hoek". Als Pam d'r zus even op bezoek komt is dat een ritje van 700 km. En dat is net te ver om 's-avonds weer terug te rijden. Voor haar moeder en haar broer was het 400 km, en voor haar neef uit Sydney zelfs bijna 1500.
Ook boodschappen doen voordat iemand op bezoek komt is een beetje anders dan even naar AH of de Jumbo. Bundaberg is 100 km. Dus even van Maastricht naar Eindhoven voor nieuw frietevet.
Maar alle meerdaagse logees zijn weer naar huis en Pam en ik hebben het huis weer voor ons zelf. Druk in de weer in de tuin, de veranda planken schoongeschrobd en in de olie gezet, verlichting buiten, een laatste drain gemaakt, een oorontsteking achter de rug.
Het is hier nu duidelijk najaar aan het worden: de dagen worden korter, de avonden koeler, maar de dagen blijven lekker aangenaam rond de 27 graden.