Sunday, September 18, 2011

Zondagmorgen

Zonsopgang bij de Bingara Sugar Cane Mill. De lucht nog heiig van de verdampende dauw en de rook van alle verbrandde suikerriet.


Het is oogsttijd voor suikerriet.Het gebied rond Bundaberg is van oudsher een van DE suikerriet producenten. Er zijn hier dus een aantal suikerfabrieken die het riet verwerken. Om het oogsten te vergemakkelijken wordt de zaak eerst "in de fik gestoken" om alle overtollige blad kwijt te raken. Dat levert spectaculaire branden op.
Uit de rietstengels wordt de suiker gewonnen. Van de overblijvende "pulp" (de melasse) maakt men in Bundaberg de in heel Australie bekende "Bundaberg Rum" beter bekend als "Bundie"

2 comments:

Athy said...

Hoe ruikt het als ze eerst alles verbranden en daarna de gewonnen suiker tot melasse maken? Groet!!

Anonymous said...

En ,was het resultaat lekker? Ik neem aan dat je je eerste glas wel achter de kiezen hebt.Proost Nan.