Monday, October 3, 2011

David

Mount Perry heeft zijn eigen politiepost. Bemand wordt de post door Senior Constable David Rofe. David woont met zijn vrouw en drie kinderen in een huis vlak achter de politiepost. Ik mag hem wel. Als je hem nodig hebt is hij altijd bereid.

Niet iedereen in het dorp denkt daar hetzelfde over. David is nogal strikt. Hij staat regelmatig te "posten" met zijn blaaspijpjes en dat heeft een aantal inwoners voor kortere of langere tijd het rijbewijs gekost na een bezoek aan de pub. Ook te hard rijden, of het niet dragen van  de veiligheidsgordel kan kostbaar zijn als David op pad is.
De vorige politieman in Mt. Perry was uit een ander hout gesneden. Ken nam je autosleutels in beslag als je een drankje te veel op had, hij bracht je dan in de politieauto thuis. Kon je de volgende dag de sleutels weer komen ophalen op kantoor en hij knipperde niet met zijn ogen als dat betekende dat je 10 km moest lopen.

2 comments:

Frens. said...

Die oplossing van Ken lijkt me effectiever, maar ik neem aan dat dat betekende dat hij constant zelf in de kroeg zat om te kijken wie er eentje teveel ophad? Schuurtje ziet er trouwens goed uit, welke kleur wordt ie?

Athy said...

Het is maar waar je van houdt: recht in de leer of een gevoel voor menselijke zwakheden.Tien km.lopen lijkt mij zwaarder dan een boete.De één of de ander? Met beiden niets mis.Groet!!